Logo's - CMYK_Tekengebied 1 kopie.jpg

'The key' naar een gezond lichaam is stoppen met diëten en leren luisteren naar je buikgevoel. 

- BALANS - 

 

Bovenstaande quote zegt kort maar krachtig alles over mijn persoonlijke visie.

‘Ik ben op dieet’; ‘dieet’, het woord dat vaak al doet mislukken alvorens er gestart wordt. Laten we dit samen anders aanpakken en overstappen naar een gezonde levensstijl, overstappen naar een gezonde levensstijl die op jou persoonlijk afgestemd is.

 

Het is belangrijk om naar het lange termijn effect toe te werken. Deze ‘lange termijn effect’ resultaten worden bereikt door aanpassingen te doen op eet- en leefgewoonten zonder het opstellen van schema’s of voedingslijsten met ‘wat mag’ en ‘wat mag niet’. Samen streven we naar een persoonlijke aanpak, wat voor jou haalbaar is. Ps: er is niets mis met het eten van chocolade, koekjes, ... Je mentale gezondheid is ook belangrijk! Durf genieten zonder schuldgevoel want wat je zal schrappen uit je eetpatroon zal alleen maar aantrekkelijker worden...

 

Aan de Artesis Plantijn Hogeschool te Antwerpen heb ik mijn bachelor Voedings- en dieetkunde behaald. Daarnaast heb ik nog een postgraduaat opleiding voltooid van diabeteseducator aan de HoGent. Ik ben dus actief als zelfstandige diëtiste en diabeteseducator.

Mijn specialisaties zijn algemeen voedingsadvies, medisch dieetadvies en ik begeleid/adviseer mensen met prediabetes en type 2 diabetes in hun zoektocht naar een gezonde levensstijl (zie ‘Voedingsadvies’). In het kader van het nieuw wettelijk zorgsysteem (2018) geeft ik ook educatielessen (voor- en zorgtraject).

  

Als erkende diëtiste - diabeteseducator (rizivnr 5-64645-89-701) ben ik lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (www.vbvd.be), European Federation of the Associations of Dieticians (www.efad.org) en de Diabetes Liga (www.diabetes.be).